Home

Paardenhaar


Onze paardenhaarartikelen worden allemaal gemaakt met haar van jouw eigen (verzorg)paard. Dit maakt onze paardenhaarsieraden extra persoonlijk!

Als je een product met paardenhaar wilt bestellen, werkt dit bijna hetzelfde als bij andere producten. Ook hierbij ga je naar de productpagina en klik je op de knop 'bestellen'.

Nadat wij je bestelling hebben ontvangen, mailen we onze adresgegevens waar je het haar naartoe kunt sturen. Zodra wij het haar hebben ontvangen en de factuur is betaald, gaan we het artikel voor je maken.

Om het haar zo goed mogelijk te verwerken, moet het goed schoon zijn. Bij sommige sieraden worden de haren optisch vergroot en daardoor is vuil nog beter zichtbaar. Daarnaast is gewassen haar veel gemakkelijker en mooier te verwerken.

Het haar moet voldoen aan een aantal voorwaarden:
  • De haren dienen schoon en gewassen te zijn. Je kunt het haar nadat je het hebt afgeknipt onder de kraan of in een bakje water wassen met shampoo. Ongewassen paardenharen worden niet gebruikt.**
  • De haren dienen bij voorkeur van de staart te zijn. Haren van de vacht zijn niet bruikbaar.
  • Maak geen vlechtje van de haren als je ze opstuurt, een staartje is beter. Zorg dat de haren uit de war zijn en recht naast elkaar liggen.
  • De haren dienen met een elastiekje samengebonden te zijn en in een plastic zakje te zitten, niet los in de envelop.
  • Laat het haar eerst goed drogen voordat je dit in de envelop doet, anders kunnen er schimmels ontstaan.
  • Vergeet niet om een briefje met je naam in de envelop bij te voegen. Anders weten we niet van wie het haar is :) !


** Let op:

Voor haren die niet voldoen aan bovenstaande eisen (bijv. ongewassen haren, haren die in de knoop zitten), kunnen wij € 2,50 extra in rekening brengen.
Probeer niet te veel haar op te sturen. Een beetje extra is natuurlijk niet erg, maar voor een armbandje en een klein hangertje hebben we écht geen halve staart nodig :-)

Als je de overgebleven haren terug wilt hebben, stuur dan een extra postzegel mee in de envelop met de haren. Als we deze postzegel niet nodig hebben, sturen we hem weer mee terug. Hierdoor kunnen we onze prijzen laag houden.
Voor bestellingen uit België hebben we uiteraard geen extra postzegel nodig (let dus extra goed op de hoeveelheid haar die je opstuurt).


Tips:

  • Nadat je de staart van je paard of pony hebt geborsteld, heb je vaak al voldoende haar. Zo hoef je geen plukje uit de staart te knippen.
  • Als je haar uit de staart gaat knippen, knip dan onderaan de staartwortel. Dit valt het minst op.
  • In één product/sieraad kunnen wij haar van verschillende paarden verwerken.
Een voorbeeld van een bosje paardenhaar dat netjes is opgestuurd. Een voorbeeld van een bosje paardenhaar dat niet goed is opgestuurd.