Home
DIY: Kerstversiering
="

Het is weer bijna Kerst! Tijd om de kerstboom te versieren en wat is er nou leuker dan (zelfgemaakte) paardendecoratie? In deze blog laten we zien hoe je zelf een kaneelhanger voor in de kerstboom maakt. Lees snel verder!

Hangertje van kaneel, kruidnagel en nootmuskaat.

Dit hangertje ziet er heerlijk uit, maar let op, het is niet eetbaar! Door de verschillende specerijen ruiken deze paardjes echt heerlijk!

Wat heb je nodig:

  • Een potje kaneelpoeder
  • Een theelepel nootmuskaat
  • Een theelepel kruidnagel
  • Ongeveer een eetlepel Mod Podge (of witte lijm, op waterbasis)
  • Ongeveer 50ml appelmoes
  • Bakplaat met bakpapier
  • Deegroller
  • Kom of schaaltje voor het deeg
  • Uitsteekvormpjes
  • Een rietje
  • Lintjes of touw
Benodigdheden kerstversiering

Voeg de specerijen samen met de lijm en appelmoes. Je kunt hiervoor even handschoentjes aandoen, het deeg is nogal plakkerig. Na eventjes kneden heb je al een mooie bol deeg.

Deeg kerstversiering

Dit deeg rol je uit tot een plak van ongeveer een halve centmeter dik. Als het deeg te plakkerig is, kun je er nog wat kaneelpoeder over strooien. Zorg ervoor dat de bakplaat met bakpapier alvast klaarstaan. Nu kun je de vormpjes uit het deeg steken en meteen op de bakplaat leggen. Als de paardjes op de plaat liggen, prik je met het rietje een gaatje op de plaats waar het lintje doorheen gaat.

Kaneelpaardjes

De paardjes hoeven niet gebakken te worden, maar gedroogd. Dit kan bij de verwarming, maar in de oven gaat het wat sneller. Zet de oven op een lage temperatuut (100 tot 150 graden) en 'bak' de paardjes 1 à 2 uur totdat ze droog zijn geworden. Je kunt het beste af en toe checken of ze hard worden, de paardjes zijn dan klaar.

Paardjes in de boom

Laat de paardjes afkoelen en hang ze daarna met een mooi lintje in de boom.

Kerstpaardjes in de boom

Vond je dit een leuke blog? Deel het op Facebook!
="