Home
DIY: Memorybox
="

Een armband of ander sieraad is een mooie herinnering aan je (lievelings)paard. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een mooie herinnering te maken die je ergens kunt neerzetten in plaats van het te dragen. Je kunt bijvoorbeeld een mooi doosje maken met een pluk paardenhaar. Zo blijft het paardenhaar altijd mooi en kan er niets mee gebeuren. In deze DIY wordt uitgelegd hoe je zelf een mooie memorybox maakt.


Wat heb je nodig

Om de memorybox te maken heb je de volgende spullen nodig:
  • Doosje met doorkijkvenster. Dit doosje komt van de Xenos en kost € 1,99
  • Foto
  • Schaar
  • Alleslijm
  • Lijmstift
  • Punaise
  • Stukje dun lint (+/- 20 cm)
  • Eventueel houten letters of andere versieringen, bijvoorbeeld deze letters van de Action
  • Sleutelhanger met paardenhaar (bijvoorbeeld deze sleutelhanger)
Benodigdheden memorybox

Foto klaarmaken

Zoek een mooie foto en print deze uit, zorg er voor dat de foto groot genoeg is om in het doosje te passen. Ik heb gekozen voor een lichte, sepiakleurige foto, zodat de achtergrond van het doosje straks niet te druk en te donker wordt. Om de maat van de foto te bepalen, leg je het doosje op de foto en trek je een lijn langs de rand van het doosje. Daarna knip je de foto iets binnen de rand uit. Als de foto op maat is, plak je hem in de doos. Je kunt hier het beste een lijmstift voor gebruiken, deze veroorzaakt geen lijmvlekken die door de foto heen trekken.
Foto plakken

Paardenhaar bevestigen

Als de foto in het doosje zit, kun je beginnen met het ophangpunt voor het paardenhaar. Hiervoor kun je een simpele punaise gebruiken. De punaise druk je zachtje in het doosje. Niet te ver, maar de punaise moet wel stevig in het hout zitten. In dit doosje is deze sleutelhanger met paardenhaar gebruikt.
Punaise voor het lintje Wanneer de punaise op zijn plaats zit, kun je het paardenhaar gaan vast maken. Hiervoor gebruik je het stukje lint. Knoop het lintje eerst vast aan de punaise. Dit kun je doen met een simpel knoopje. Trek het knoopje stevig aan, dan zit het lintje goed vast.
Punaise voor het lintje Nu pak je de sleutelhanger bij het clipje. Haal het lintje door het clipje en bepaal op welke hoogte je de sleutelhanger gaat hangen. De sleutelhanger kun je met een strikje vastmaken aan de punaise.
Sleutelhanger bevestigen

Memorybox versieren

De memorybox is nu zo goed als klaar. Als je wilt kun je het doosje zo laten, maar je kunt het ook nog versieren.
Memorybox Deze houten letters zijn van de Action en zitten in een bakje met alle letters van het alfabet. Je kunt ook kiezen voor bloemetjes of glitters, het is maar net wat je zelf mooi vindt. Ik heb de letters op de zijkant van het doosje geplakt met alleslijm. Zo kan het doosje ook nog worden gebruikt om mooie spulletjes in te bewaren. Je kunt de letters ook op het lijstje rondom het venster plakken of binnenin het doosje.
Memorybox met letters

Eindresultaat

Memorybox


Vond je dit een leuke DIY? Deel het op Facebook!
="