Home

De Ukie Blog

DIY: Kerstversiering van kaneel
="
17-12-2016 door: Marloes
Het is weer bijna Kerst! Tijd om de kerstboom te versieren en wat is er nou leuker dan (zelfgemaakte) paardendecoratie? In deze blog laten we zien hoe je zelf een kaneelhanger voor in de kerstboom maakt.

Dit hangertje ziet er heerlijk uit, maar let op, het is niet eetbaar! Door de verschillende specerijen ruiken deze paardjes echt heerlijk!
lees meer...
How to: Fjordenmanen knippen
="
30-07-2016 door: Marloes
De Fjord heeft meestal een kapsel wat je bij geen enkel ander paardenras ziet. Korte, stevige en rechtopstaande manen in twee verschillende kleuren. Bij de meeste Fjorden is dit zwart wit, al zijn er ook Fjorden die een lichte middenstreep hebben.

Je kunt er voor kiezen om de manen van je Fjord te laten groeien, maar ik ben groot fan van een strak geknipt boogje. In deze blog deel ik graag wat tips over het toiletteren van Fjorden, met name het knippen van de manen!
lees meer...
DIY: Paarden kussenhoesje
="
14-02-2016 door: Marloes
Vind jij het leuk om je huis te decoreren met paarden accessoires die niet té opvallend zijn? Dan is deze paarden kussenhoes misschien een leuk DIY project voor jou! Het is een heel eenvoudige DIY, alleen het vastmaken van de paardjes kost wat tijd. Je kunt het kussenhoesje helemaal zelf samenstellen qua kleur, zodat het mooi in je interieur past.

Wil jij ook een paarden kussenhoes maken, lees dan snel verder. We leggen in een paar eenvoudige stappen uit hoe je dit doet!
lees meer...
DIY: Glitter cap
="
05-11-2015 door: Marloes
Wat zijn ze toch mooi, die caps vol met glitters! Helaas hangt er aan de meeste van deze rijhelmen een flink prijskaartje dat niet voor iedereen is weggelegd. Misschien heb je nog wel een oude cap liggen die je niet meer gebruikt en wel een make over kan gebruiken. Met wat lijm en een potje glitter kun je zelf ook zo'n mooie glittercap maken! Zorg er wel voor dat je een rijhelm gebruikt die nog niet is gevallen, anders kan de cap van binnen beschadigd zijn waardoor je hoofd niet meer optimaal is beschermd.

In deze DIY leggen we stap voor stap uit hoe jij zelf een mooie cap met glitters maakt!
lees meer...
DIY: Paardentaart
="
24-06-2015 door: Marloes
Afgelopen maand zijn Kiki en Zowie allebei jarig geweest. De dames zijn 6 en 7 jaar geworden. Om,dat te vieren hebben we een lekkere taart voor ze gemaakt. Het is een gezonde taart geworden, met onder andere fruit, slobber en gekookt lijnzaad.

Is jouw paard ook bijna jarig, of wil je hem gewoon eens extra verwennen met iets lekkers?
Maak dan eens deze overheerlijke paardentaart. Je paard zal er zeker van smullen!

Lees hier het recept van onze paardentaart!
lees meer...
DIY: Hanger van klei
="
25-04-2015 door: Marloes
Deze leuke hanger van klei kun je super makkelijk zelf maken! Je hebt er niet veel spullen voor nodig en het maken is zo gebeurd. Een hanger van klei is leuk als decoratie of als naamlabel aan een cadeautje. Als je de hanger goed aflakt met vernis of behandelt met spuitlak, kun je het hangertje zelfs aan de stal van je paard of pony hangen. Je kunt er voor kiezen om te klei wit te laten of een vrolijk kleurtje te geven.

In DIY wordt uitgelegd hoe je zelf leuke kleihangers maakt.
lees meer...
DIY: Memorybox
="
30-11-2014 door: Marloes
Een armband of anders sieraad is natuurlijk een mooie herinnering aan je (lievelings)paard. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een mooie herinnering te maken die je ergens kunt neerzetten in plaats van het te dragen.

Je kunt bijvoorbeeld een mooi doosje maken met een pluk paardenhaar. Zo blijft het paardenhaar altijd mooi en kan er niets mee gebeuren.

In deze DIY wordt uitgelegd hoe je zelf een mooie memorybox maakt.
lees meer...
DIY: Hoefijzer met paardenhaar
="
02-11-2014 door: Marloes
Heb jij nog een oud hoefijzer van je paard over en weet je niet zo goed wat je er mee moet doen? Dan is deze DIY misschien iets voor jou!
Een plukje paardenhaar kun je namelijk leuk in een hoefijzer verwerken. Op deze manier maak je een mooie herinnering aan je lievelingspaard. Deze DIY is ook lekker budgetproof, want je hoeft alleen maar verf en garen te kopen.

Wil jij ook een hoefijzer met paardenhaar maken, lees dan snel verder. We leggen in een paar eenvoudige stappen uit hoe je dit doet!
lees meer...